pátek 30. ledna 2015

Čokoládový korpus

INGREDIENCE

170g másla
250g hnědého cukru
2 vejce
1,5 lžičky jedlé sody
370ml mléka
320g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
50g kakaa na vaření (já dávám okolo 40, podle toho, jakou značku kakaa zrovna mám)

POSTUP

Vyšleháme změklé máslo s cukrem, postupně při šleháme vejce. V mléce rozpustíme sodu. Postupně přidáváme k máslu s cukrem na střídačku se smíchanými suchými ingrediencemi.  Pečeme na 160°C přibližně 60 minut.
Korpus je hutnější, ale vláčný, nedusivý a je výborný! Díky své pevnější konzistenci se hodí spíše na spodní patra vícepatrových dortů a je perfektní na 3D dorty.  Nejlépe ladí s čokoládovým krémem a banány.

Žádné komentáře:

Okomentovat