pátek 30. ledna 2015

Fotopostup 3D kachna, knedlík, zelí, sosík


3D kachna, knedlíky, zelí, sosík


Na kachnu si připravíme čokoládový korpus upečený na plechu či v pekáčku (z jedné a půl dávky, můžeme i ze dvou), čokoládový krém (ze dvou dávek), banány (cca 5ks, podle velikosti a chuti) a Nutellový krém na obmazání dortu před potahem. 
Marcipán na potažení (cca 0,75 kg)
Na knedlíky si upečeme obyčejný piškot např. ve formě na srnčí hřbet
Potahovací hmotu na zelí, želé na sosík a hnědé cukrářské zdobení na kmín
Gelové barvy v odstínech: Ivory (tělová) na kachnu a fialovou na zelí

Z korpusu si nožem vykrojíme základní tvary na kachnu

Začneme promazávat krémem a prokládat banány

Takto spojíme tři vrstvy korpusu

Obmažeme krémem a můžeme dát ztuhnout do lednice.

Nyní dotvarujeme tělo punčovinou (tzn.nadrobí se zbytky korpusu, které se zpracují s trochou krému (podle chuti lze přidat rum, či marmeláda), tak aby z toho byla tvárná hmota. Konzistence taková, aby se nedrobila a zároveň nebyla moc měkká - aby držela tvar.). Z punčoviny (nebo kousků promazaného korpusu, který dopunčujeme) si vytvoříme nohy.

Pohled z boku. Dáme chladit.

Potřeme krémem vhodným pod potahovací hmotu (tady máslo s Nutellou) a srovnáme s ním drobné nerovnosti. Než si připravíme marcipán, dáme ho opět do chladu.

Rozválíme si plát marcipánu a potáhneme. Nohy můžeme potáhnout zvlášť...

..a pak je přilepit k tělu. Nezapomeňte zahladit vzniklý spoj. Přiděláme křidýlka, které jsou vytvořeny z marcipánu.V této fázi je také potřeba udělat strukturu kůže, jde to např. zdobící špičkou, oťupkovat celou kachnu.

Vytvoříme kosti.
Kachnu natřeme gelovou barvou zředěnou alkoholem. Použila jsem odstín ivory (tělovou). Tam, kde má být kachna opečenější je barva naředěná méně. Posypeme hnědým cukrářským zdobením, čímž napodobíme kmín.

Na závěr si uděláme sosík - použijeme na něj dortové želé, které připravíme podle návodu, jen do něj navíc přidáme kapku gelové barvy ve stejné barvě, jako je kachna. Nalijeme okolo kačeny.
Knedlíky vykrájíme z upečeného piškotu. 
Na zelí si obarvíme marcipán fialovou barvou, který pak na hrubo nastrouháme. Před strouháním doporučuji dát ho na chvíli pořádně ztuhnout do mrazáku, bude se lépe strouhat a nebude se následně lepit k sobě. 
Knedlíky i zelí naservírujeme ke kachně a máme hotovo! 
Emotikona smile

Žádné komentáře:

Okomentovat