úterý 3. února 2015

Korpus Red velvet

INGREDIENCE   

250g mouky (směs polohrubé a hladké-zhruba půl napůl)
15g kakaa
½ čajové lžičky soli
115g povoleného másla
300g cukru krupice
2 velká vejce
1 čajová lžička vanilkového aroma                                                                                             
250ml podmáslí pokojové teploty
červené potravinářské barvivo-vhodnější je práškové
1 čajová lžička octu
1 čajová lžička jedlé sody



POSTUP
Připravíme si 2 formy s průměrem 23cm a vystříkáme je olejem.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, poté přišleháme obě vejce a vanilkové aroma.
Do jiné mísy prosejeme mouku, kakao a sůl.
Podmáslí obarvíme potravinářskou barvou-je potřeba barvu dobře rozmíchat.
Do "máslové" směsi postupně přišleháváme směs mouky a podmáslí.
Na lžíci smíchejte ocet se sodou a přišlehejte do těsta.
Těsto rovnoměrně rozdělíme do obou forem a uhladíme povrch.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při 175 °C, dokud není vpíchnutá špejle suchá.
Korpus necháme asi 15 minut chladnout ve formách, aby se nepotrhal při vyklápění.
           
Pozn. S patry manipulujeme opatrně-lépe se s nimi pracuje, pokud dáme korpus do lednice
S kakaem opatrně, abyste místo krásně červené barvy neměli korpus hnědý.

Doporučuje se s mascarpone krémem.

Žádné komentáře:

Okomentovat