Minecraft (čtverhranný dort)
Potažený je pravým marcipán (cca 600 g), figurky a další detaily jsou z hmoty Smartflex velvet.
Dort je na zeleno barvený airbrushem, lze však nahradit probarvením marcipánu gelovou barvou. figurky jsou probarvené gelovými barvami.
 |
| Korpus jsem odříznutím několika cm upravila na velikost cca 22 cm na 25. Ten je dvakrát proříznutý a promazaný krémem. |
 |
| Z odřezků korpusu a zbytku krému si uděláme punčovinu - hmotu, kterou na hrubo zarovnáme okraje dortu (lze nahradit rovnou obmazáním krémem z Nutelly). Vršek je celkem rovný a tak ho jen potřeme krémem z Nutelly pod potah. Dáme chladit. |
 |
| Nutellovým krémem potřeme dort ze všech stran, dáme vychladit a ještě potom jednou krémem doladíme nerovnosti a před potahováním ještě jednou zchladíme. |
 |
| Rozválený marcipán. |
 |
| Opatrně ho přeneseme na dort. |
 |
| A potahujeme...začínáme od shora, vždy opatrně přitlačíme několik cm marcipánu k dortu po celém obvodu... |
 |
| ...až dojdeme úplně dolů. |
 |
| Rukama nebo hladítkem, tzv. žehličkou ještě celý dort uhladíme a dorovnáme, kosticí (nebo nožíkem) odřízneme většinu přebytečného marcipánu...a ještě jednou zkontrolujeme spodní okraje, teprve potom odřízneme i poslední přebytky těsně kolem dortu.. |
 |
| Ďolíčkovou strukturu dortu jsem udělala za pomoci folie, která se dává do kuchyně pod příbory (případně můžeme koupit přímo strukturovací podložku na dorty). Folii jsem položila na dort a opatrně převálela válečkem. Příště raději ale strukturu udělám na marcipán ještě před potažením... |
 |
| Připravený základ dortu...je tady krásně vidět, jak důležité je mít dort zarovnaný před potažením... pospíchala jsem a tak jsou tady vidět nerovnosti, které marcipán už schovat nedokáže... |
 |
| Nabarveno airbrushem (lze místo toho probarvit marcipán gelovou barvou ještě před potahováním). |
 |
| Zkompletovaný dort...(postup na figurky jsem bohužel nefotila). |
 |
| Detail figurek. |
Žádné komentáře:
Okomentovat