Košile
Na košili si připravíme korpus ve tvaru obdélníku (v tomto případě jde o nadýchaný piškot z trojité dávky pečený na plechu), krém z mascarpone v úměrném množství k velikosti korpusu (v tomto případě tři dávky), ovoce a krém na obmazání dortu před potahem (v tomto případě krém z bílé čokolády, smetany a másla).
Marcipán na potažení (v tomto případě cca jedno kilo)
Smartflex velvet na kravatu a detaily
Modrou a černou gelovou barvu, stříbrnou prachovou barvu, jedlé fixy na nápis na cedulce (lze nahradit i jiným druhem barev)
Z korpusu nožem vyřízneme požadovaný tvar a dvakrát prokrojíme. |
První vrstva korpusu přesunutá na podložku... |
...natřená mascarpone krémem a naskládané ovoce... |
Část okrojků korpusu nadrobíme do mísy na punčovinu... |
a za pomoci krému z bílé čokolády a panáka rumu vyrobíme punčovinu - hmotu na dotvarování dortu. |
Zchladlý dort obmazaný krémem z bílé čokolády. |
...a punčovinou dotvarovaný a na hrubo zarovnaný. |
Pohled zpředu. |
Marcipán obarvený modrou gelovkou. |
Rozválený marcipán, připravený na potahování. |
Dort ještě jednou potřený krémem a finálně dohlazený. |
Začátek potahování - marcipán opatrně přenesený na dort a začátek uhlazování. |
Marcipán se všude přitiskne k dortu a uhladí. |
Odříznuté přebytky marcipánu a zahlazené oříznuté okraje. |
Vyválený zbytek marcipánu a vyříznutý rukáv. |
Kravata z potahovací hmoty Smartflex velvet. |
"Uzel" kravaty zezadu. |
"Uzel" kravaty zpředu. |
Límeček z marcipánu. (S ním jsem se dost prala, nechtěl držet. Nakonec jsem musela potáhnout pruh tenkého kartonu). |
Na kravatu a její uzel jsou prachovou barvou namalované proužky. Připravené knoflíky a cedulka, která je napsaná jedlým fixem na kousku smartflexu. |
Pomocí alkoholu přilepené doplňky - Zkompletovaný dort. |
Žádné komentáře:
Okomentovat