Košile
Na košili si připravíme korpus ve tvaru obdélníku (v tomto případě jde o nadýchaný piškot z trojité dávky pečený na plechu), krém z mascarpone v úměrném množství k velikosti korpusu (v tomto případě tři dávky), ovoce a krém na obmazání dortu před potahem (v tomto případě krém z bílé čokolády, smetany a másla).
Marcipán na potažení (v tomto případě cca jedno kilo)
Smartflex velvet na kravatu a detaily
Modrou a černou gelovou barvu, stříbrnou prachovou barvu, jedlé fixy na nápis na cedulce (lze nahradit i jiným druhem barev)
![]() |
| Z korpusu nožem vyřízneme požadovaný tvar a dvakrát prokrojíme. |
![]() |
| První vrstva korpusu přesunutá na podložku... |
![]() |
| ...natřená mascarpone krémem a naskládané ovoce... |
![]() |
| Část okrojků korpusu nadrobíme do mísy na punčovinu... |
![]() |
| a za pomoci krému z bílé čokolády a panáka rumu vyrobíme punčovinu - hmotu na dotvarování dortu. |
![]() |
| Zchladlý dort obmazaný krémem z bílé čokolády. |
![]() |
| ...a punčovinou dotvarovaný a na hrubo zarovnaný. |
![]() |
| Pohled zpředu. |
![]() |
| Marcipán obarvený modrou gelovkou. |
![]() |
| Rozválený marcipán, připravený na potahování. |
![]() |
| Dort ještě jednou potřený krémem a finálně dohlazený. |
![]() |
| Začátek potahování - marcipán opatrně přenesený na dort a začátek uhlazování. |
![]() |
| Marcipán se všude přitiskne k dortu a uhladí. |
![]() |
| Odříznuté přebytky marcipánu a zahlazené oříznuté okraje. |
![]() |
| Vyválený zbytek marcipánu a vyříznutý rukáv. |
![]() |
| Kravata z potahovací hmoty Smartflex velvet. |
![]() |
| "Uzel" kravaty zezadu. |
![]() |
| "Uzel" kravaty zpředu. |
![]() |
| Límeček z marcipánu. (S ním jsem se dost prala, nechtěl držet. Nakonec jsem musela potáhnout pruh tenkého kartonu). |
![]() |
| Na kravatu a její uzel jsou prachovou barvou namalované proužky. Připravené knoflíky a cedulka, která je napsaná jedlým fixem na kousku smartflexu. |
![]() |
| Pomocí alkoholu přilepené doplňky - Zkompletovaný dort. |























Žádné komentáře:
Okomentovat