Kačenka
Potažený pravým marcipánem, detaily jsou z hmoty Smartflex velvet. Kačenka je barvená airsbrushem na žluto, ale není problém tuto variantu nahradit gelovou barvou a probarvením marcipánu před potahem.
|
Podle šablony si nožem vykrojíme základní tvar na kačenku. |
|
A ještě jednou. |
|
Vykrojené korpusy jednou prokrojíme a nožem upravíme do různých velikostí, jak je vidět na další fotce - (odspodu) na nejmenší, trošku větší, největší a zase o něco menší. |
|
Promazané čtyři vrstvy korpusu sestavené do přibližného tvaru těla. Dáme chladit. |
|
Ze zbývajícího korpusu vykrojíme kolečka na hlavu. |
|
Promazané tři vrstvy korpusu na hlavu ve velikostech menší, větší, menší. Dáme chladit. |
|
Zahlazené tělo.
Stejným způsobem dohotovíme i hlavu. |
|
Rozválený marcipán. |
|
Přenesený marcipán na tělo kachničky. |
|
Potahování a zahlazování. Po dohlazení až k podložce odkrojíme přebytečný marcipán. |
|
Podle šablony si vykrojíme z marcipánu křidýlka,... |
|
...která pak vodou nalepíme na tělo. |
|
Rozválený marcipán na hlavu. Potáhneme ji stejným způsobem jako tělo, jen marcipán zahneme částečně i dospodu, aby pak po usazení hlavy na tělo nikde nevylézal korpus a krém. |
|
Do těla v místě hlavy si zapíchneme špejle a na ně opatrně usadíme hlavu. |
|
Pohled ze shora. |
|
Připravené oči a zobák. Oči jsou vrstvy Smartflexu nalepené na sobě. |
|
Kachničku nastříkáme airbrushem na žluto. Pomocí vody nalepíme oči a orámujeme je černým tenkým válečkem, z kterého uděláme i řasy. Zobák přichytíme za pomoci párátek. Z obarveného Smartflexu vykrájíme malé kytičky a lístečky a uděláme z nich dolní ozdobný lem. |
|
Pohled zezadu. |
Žádné komentáře:
Okomentovat