pondělí 2. února 2015

Fotopostup dort 3D kačenka

Kačenka


Dort Kačenka je z jedné a půl dávky korpusu Red velvet (bez barviva) pečeného v obdélníkovém pekáčku, světlého krému z mascarpone, Nutellového krému na obmazání pod potah a je proložený lesní směsí ovoce.
Potažený pravým marcipánem, detaily jsou z hmoty Smartflex velvet. Kačenka je barvená airsbrushem na žluto, ale není problém tuto variantu nahradit gelovou barvou a probarvením marcipánu před potahem.


Podle šablony si nožem vykrojíme základní tvar na kačenku.

A ještě jednou.

Vykrojené korpusy jednou prokrojíme a nožem upravíme do různých velikostí, jak je vidět na další fotce - (odspodu) na nejmenší, trošku větší, největší a zase o něco menší.

Promazané čtyři vrstvy korpusu sestavené do přibližného tvaru těla. Dáme chladit.

Ze zbývajícího korpusu vykrojíme kolečka na hlavu.

Promazané tři vrstvy korpusu na hlavu ve velikostech menší, větší, menší. Dáme chladit.

Dopunčované tělo. 

Zahlazené tělo.
Stejným způsobem dohotovíme i hlavu.

Rozválený marcipán.

Přenesený marcipán na tělo kachničky.

Potahování a zahlazování. Po dohlazení až k podložce odkrojíme přebytečný marcipán.

Podle šablony si vykrojíme z marcipánu křidýlka,...

...která pak vodou nalepíme na tělo.

Rozválený marcipán na hlavu. Potáhneme ji stejným způsobem jako tělo, jen marcipán zahneme částečně i dospodu, aby pak po usazení hlavy na tělo nikde nevylézal korpus a krém.

Do těla v místě hlavy si zapíchneme špejle a na ně opatrně usadíme hlavu.

Pohled ze shora.

Připravené oči a zobák. Oči jsou vrstvy Smartflexu nalepené na sobě. 

Kachničku nastříkáme airbrushem na žluto. Pomocí vody nalepíme oči a orámujeme je černým tenkým válečkem, z kterého uděláme i řasy. Zobák přichytíme za pomoci párátek. Z obarveného Smartflexu vykrájíme malé kytičky a lístečky a uděláme z nich dolní ozdobný lem.

Pohled zezadu.




Žádné komentáře:

Okomentovat