Kačenka
Potažený pravým marcipánem, detaily jsou z hmoty Smartflex velvet. Kačenka je barvená airsbrushem na žluto, ale není problém tuto variantu nahradit gelovou barvou a probarvením marcipánu před potahem.
 |
| Podle šablony si nožem vykrojíme základní tvar na kačenku. |
 |
| A ještě jednou. |
 |
| Vykrojené korpusy jednou prokrojíme a nožem upravíme do různých velikostí, jak je vidět na další fotce - (odspodu) na nejmenší, trošku větší, největší a zase o něco menší. |
 |
| Promazané čtyři vrstvy korpusu sestavené do přibližného tvaru těla. Dáme chladit. |
 |
| Ze zbývajícího korpusu vykrojíme kolečka na hlavu. |
 |
| Promazané tři vrstvy korpusu na hlavu ve velikostech menší, větší, menší. Dáme chladit. |
 |
Zahlazené tělo.
Stejným způsobem dohotovíme i hlavu. |
 |
| Rozválený marcipán. |
 |
| Přenesený marcipán na tělo kachničky. |
 |
| Potahování a zahlazování. Po dohlazení až k podložce odkrojíme přebytečný marcipán. |
 |
| Podle šablony si vykrojíme z marcipánu křidýlka,... |
 |
| ...která pak vodou nalepíme na tělo. |
 |
| Rozválený marcipán na hlavu. Potáhneme ji stejným způsobem jako tělo, jen marcipán zahneme částečně i dospodu, aby pak po usazení hlavy na tělo nikde nevylézal korpus a krém. |
 |
| Do těla v místě hlavy si zapíchneme špejle a na ně opatrně usadíme hlavu. |
 |
| Pohled ze shora. |
 |
| Připravené oči a zobák. Oči jsou vrstvy Smartflexu nalepené na sobě. |
 |
| Kachničku nastříkáme airbrushem na žluto. Pomocí vody nalepíme oči a orámujeme je černým tenkým válečkem, z kterého uděláme i řasy. Zobák přichytíme za pomoci párátek. Z obarveného Smartflexu vykrájíme malé kytičky a lístečky a uděláme z nich dolní ozdobný lem. |
 |
| Pohled zezadu. |
Žádné komentáře:
Okomentovat